Tabletkoulua käytetään joko suoraan Tabletkoulun omilla tunnuksilla, Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta tai oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla saat oppimateriaalin oppilaidesi kanssa käyttöön kaikissa eri vaihtoehdoissa.

Mikäli sinulla on ongelmia käyttöönotossa, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@tabletkoulu.fi.

Oppimateriaalin käyttöönotto Tabletkoulun tunnuksilla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Opettajalle Tabletkoulun käyttäminen ei maksa mitään.

2. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin.

Oppilaat pääsevät sisään oppimateriaaliin vasta sen jälkeen, kun koulullanne on käytössä oppilaiden oppimateriaalilisenssit kyseiseen oppimateriaaliin. Ohjeet tilaamiseen löydät täältä.

3. Oppilaat rekisteröivät itselleen tunnukset Tabletkouluun, jos heillä ei niitä vielä ole.

Jos oppilailla on jo tunnukset, he eivät tarvitse uusia. Oppilaat voivat liittyä samoilla tunnuksilla niin monelle kurssille kuin on tarpeellista. Oppilaat voivat rekisteröidä itselleen oppilastunnukset täällä.

Jos oppilailla ei ole käytössään sähköpostiosoitteita tai heidän on muuten ongelmallista rekisteröityä itse, tilaa tunnukset oppilaillesi seuraavasti: lataa oppilastunnuslomake ja täytä ja lähetä se osoitteeseen tunnukset@tabletkoulu.fi. Tunnusten luomiseen oppilas ei tarvitse tässä tapauksessa välttämättä sähköpostiosoitetta. Asiakaspalvelumme lähettää sinulle oppilastunnukset sähköpostiin. Voit sen jälkeen toimittaa käyttäjätunnukset ja salasanat oppilaille.

4. Luo kurssipohjasta aktiivinen kurssi ja kutsu oppilaat liittymään kurssillesi.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista kurssipohjasta aktiivinen kurssi. Saat tällöin kurssillesi liittymisavaimen. Ilmoita liittymisavain oppilaillesi. Sen avulla he pääsevät itse liittymään kurssillesi. Tämän jälkeen opetus voi alkaa. Voit tutustua kurssin luomiseen alla olevan videon avulla.

Oppimateriaalin käyttö Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustam kautta

1. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin Edustoren kautta.

Edustore on Kuntien Tieran tarjoama sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Ole yhteydessä oppilaitoksesi rehtoriin, jos Edustoren kautta tilaaminen ei ole tuttua. Ohjeita Edustoren käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

2. Lisää linkki oppimateriaaliin jokaiselle opetusryhmällesi oppilaitoksenne oppimisalustalle.

Oppimateriaalilinkin lisääminen tapahtuu jokaisella oppimisalustalla eri tavalla. Ohjeita eri oppimisalustojen käyttöön löydät Edustoren sivuilta täältä.

3. Opasta oppilaat klikkaamaan oikeaa linkkiä, jolloin he siirtyvät automaattisesti oikeaan opetusryhmään.

Kun käytät Tabletkoulua Edustoren ja oppimisalustan kautta, sinun ei tarvitse luoda aktiivista kurssia erikseen. Oppilaat tulevat automaattisesti samaan Tabletkoulun kurssiin, kun he klikkaavat oikeaa oppimateriaalilinkkiä oppilaitoksenne oppimisalustalla.

Huom! Jos sinulla on useampi ryhmä samassa oppiaineessa, sinun kannattaa lisätä oma linkki jokaiselle ryhmälle oppimisaslustallenne. Tällä tavalla saat jaettua oppilaat omiin ryhmiinsä Tabletkoulussa.

Opettaja, näin otat oppimateriaalit käyttöön oppilaidesi kanssa

Mistä löydän lisää tietoa Edustoresta?

Tutustu Edustoreen

Edustore on Kuntien Tieran ylläpitämä sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Jos Edustore on käytössä oppilaitoksessanne, tilaa oppilasisenssit Edustoren kautta ja ota oppimateriaali käyttöön suoraan oppilaitoksenne oppimisalustan kautta. Yleisesti käytössä olevia oppimisalustoja ovat mm. Google Classroom, Moodle ja Edison.

Oppimateriaalin käyttö suoraan oman oppialaitoksen oppimisalustan kautta

Joissain kaupungeissa on tehty sopimus, jonka mukaan kaikki Tabletkoulun oppimateriaalit tai jonkin tietyn luokka-asteen oppimateriaalit ovat vapaasti sinulla ja oppilaillasi käytettävissä suoraan oppilaitoksenne oppimisaslustan kautta. Tällöin oppimisalustaltanne tulisi löytyä linkki tai ikoni, jota klikkamalla pääset suoraan sisään Tabletkouluun. Oppimateriaalin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Klikatkaa itsenne oppimisalustalta Tabletkouluun.

Jos olet kirjautunut opettajan tunnuksilla oppimisalustallenne, siirryt Tabletkouluun opettajana. Oppilaat siirtyvät samasta linkistä oppilaina. Joissain tilainteissa järjestelmä kysyy vielä, oletko siirtymässä käyttämään alakoulun vai yläkoulun oppimateriaaleja ennen kuin pääset sisään Tabletkouluun.

2. Luo kurssipohjasta aktiivinen kurssi ja kutsu oppilaat liittymään kurssillesi.