Opetuki on aivan uudenlainen yhteisöllinen palvelu opettajille, jotka jo käyttävät Tabletkoulun oppimateriaalia tai ovat vasta harkitsemassa käyttöönottoa.

Opetuen avulla saat yhteyden oman opetusasteesi ja oppiaineesi kollegaan. Voit esimerkiksi tiedustella, miten oppilaat/opiskelijat ovat ottaneet Tabletkoulun oppimateriaalit vastaan.

Palvelun avulla pedagogisten vinkkien ja neuvojen jakaminen onnistuu suoraan opettajilta opettajille!

Liity Opetukeen

Haluatko jakaa kokemuksiasi kollegoillesi? Verkostoitumalla sinulla on mahdollisuus saada itsekin uusia ideoita ja vinkkejä opetustyöhön. Pienikin apu on monesti kullanarvoinen.

Lue lisää ›

Kysy neuvoa kollegalta

Etsi Opetuesta kollega, jolta haluat kysyä tukea tai vinkkejä. Yhdessä opetuksen ja oppimisen uudistaminen on helppoa!

Hae tukea

Opettajien kokemuksia Tabletkoulusta

Lue lisää
“Ilmiöpohjaisuus on tulevaisuuden kuuma juttu opetuksessa. Tabletkoulun teemat auttavat ymmärtämään arkipäivän asioita, syitä ja seurauksia eli juuri niitä ilmiöitä. Kaikki... lue koko tarina

Jani Ruohomeri

Luokanopettaja, Piispanlähteen koulu, Kaarina

“Ilmiöpohjaisuus on tulevaisuuden kuuma juttu opetuksessa. Tabletkoulun teemat auttavat ymmärtämään arkipäivän asioita, syitä ja seurauksia eli juuri niitä ilmiöitä. Kaikki luultavasti tietävät, että maito tulee lehmästä. Se, miten maito ilmestyy omaan jääkaappiin, onkin jo toinen juttu. Lähikauppa-teemassa yhdessä oppilaiden kanssa kuljetun Maidon matkan jälkeen ihmettelen, miksen ole tehnyt tätä matkaa aikaisemmin!”

“Ilmiöpohjaisuuden lisäksi OPS 2016 on muutenkin otettu sujuvasti huomioon Tabletkoulussa. Kotikaupunkini uuden OPSin arviointiryhmässä itsearvioinnin ja vertaisarvioinnin toteuttamisen parissa painiskelleena voin levollisin mielin todeta, että Tabletkoulussa nämäkin on helppo toteuttaa.”

Jani Ruohomeri

Luokanopettaja, Piispanlähteen koulu, Kaarina

“Kuulisittepa ja näkisittepä, millä tarmolla, touhulla ja metelillä 34 teiniä opiskelee seksuaaliterveyttä parhaillaan Tabletkoulun Terveystiedon kurssin avustuksella sinne tekemäni tehtävän... lue koko tarina

MAIJALEENA KUPIAINEN

Uskonnon ja terveystiedon opettaja, Tikkurilan lukio

“Kuulisittepa ja näkisittepä, millä tarmolla, touhulla ja metelillä 34 teiniä opiskelee seksuaaliterveyttä parhaillaan Tabletkoulun Terveystiedon kurssin avustuksella sinne tekemäni tehtävän avulla. Itseohjautuvasti, innostuneesti, ulkopuolisia lähteitä käyttäen, keskustellen, kirjoittaen ja oppien.”

“Tärkeää on se, että Tabletkoulun materiaalien kanssa ope voi edetä itselleen sopivaa vauhtia. Kaikkia tarjolla olevia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia ei ole pakko heti käyttää. Omassa digiloikkimisessaan voi tarvittaessa edetä hyvinkin pienin askelin, kun tukena on Tabletkoulu.”

MAIJALEENA KUPIAINEN

Uskonnon ja terveystiedon opettaja, Tikkurilan lukio

“Tein kokeen YTL:n kurssikoejärjestelmässä Abitissa ja toin sitten pisteet Tabletkoulun kurssin tietoihin. Ne opiskelijat, joilla Tabletkoulussa harjoitusten edistymispalkki oli vihreällä,... lue koko tarina

Niina Väntänen

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja, Kallion lukio

“Tein kokeen YTL:n kurssikoejärjestelmässä Abitissa ja toin sitten pisteet Tabletkoulun kurssin tietoihin. Ne opiskelijat, joilla Tabletkoulussa harjoitusten edistymispalkki oli vihreällä, olivat saaneet järjestään 6 pistettä Abitissa. Sen sijaan Abitissa 3–4 pistettä saaneilla edistymispalkki oli keltaisella. Opiskelijat, joilla oli palkki punaisella, olivat saaneet yleensä 2 pistettä. Olen kertonut tämän opiskelijoille moneen kertaan tämän kurssin aikana: kun tekee töitä ja tehtäviä, pärjää myös kokeessa. Omaa edistymistään on Tabletkoulussa todella helppo seurata!”

Niina Väntänen

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja, Kallion lukio

“Tabletkoulun materiaali on ollut minulle kuin lottovoitto. Perinteisen paperikirjan avulla oppimistapahtumaa on kovin vaikea kääntää asetelmaan, jossa opiskelija itse toimii... lue koko tarina

Jarmo Uskelin

Matemaattisten aineiden opettaja, Eurajoen yhteiskoulu ja lukio

“Tabletkoulun materiaali on ollut minulle kuin lottovoitto. Perinteisen paperikirjan avulla oppimistapahtumaa on kovin vaikea kääntää asetelmaan, jossa opiskelija itse toimii aktiivisena tiedon hakijana ja prosessoijana.”

“Tabletkoulun kirja antaa minulle jatkuvaa palautetta harjoitusten vastausten muodossa siitä, miten opiskelijat ovat oppineet. Pystyn näin välittömästi reagoimaan ja korjaamaan virhekäsityksiä, joita omassa oppiaineessani fysiikassa usein monen ilmiön kohdalla ilmenee.”

“Usein kuvitellaan, että sähköiset oppimateriaalit ovat vaikeita käyttää. Niinhän ne usein ovatkin, mutta Tabletkoulu on naurettavan helppo ja sen käytön oppii muutamassa minuutissa.”

Jarmo Uskelin

Matemaattisten aineiden opettaja, Eurajoen yhteiskoulu ja lukio

“Erityisluokanopettajan näkökulmasta katsottuna Tabletkoulun materiaalit ovat olleet erittäin positiivinen tuttavuus. Kappaleet on pilkottu kiitettävän pieniin kokonaisuuksiin, joten muutoin hieman vaikeammin... lue koko tarina

Jussi Silvius

Erityisluokanopettaja, Kaarina

“Erityisluokanopettajan näkökulmasta katsottuna Tabletkoulun materiaalit ovat olleet erittäin positiivinen tuttavuus. Kappaleet on pilkottu kiitettävän pieniin kokonaisuuksiin, joten muutoin hieman vaikeammin ymmärrettävät asiat on nyt helpompi opiskella. Tabletkoulu on helppokäyttöinen ja mahdollistaa monipuolisten ja oppilaan oman tason mukaisten tehtävien luomisen myös itse. Nuo tehtävät voi myös kohdistaa yksilöllisesti tietyille oppilaille. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka tekevät Tabletkoulusta minulle hyvän työkalun.”

Jussi Silvius

Erityisluokanopettaja, Kaarina