Tabletkoulua käytetään joko suoraan Tabletkoulun omilla tunnuksilla, Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta tai oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta.

Alta löydät ohjeet, joiden avulla saat oppimateriaalin oppilaidesi kanssa käyttöön kaikissa eri vaihtoehdoissa.

Mikäli sinulla on ongelmia käyttöönotossa, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@tabletkoulu.fi.

Oppimateriaalin käyttöönotto Tabletkoulun tunnuksilla

1. Rekisteröi itsellesi opettajan tunnukset, jos sinulla ei vielä ole niitä.

Käytä rekisteröintiin työsähköpostiasi. Tarkastamme rekisteröinnit ja aktivoimme tunnukset päivittäin. Saat meiltä sähköpostia, kun olemme aktivoineet tunnuksesi. Pääset rekisteröitymään täällä. Opettajalle Tabletkoulun käyttäminen ei maksa mitään.

2. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin.

Oppilaat pääsevät sisään oppimateriaaliin vasta sen jälkeen, kun koulullanne on käytössä oppilaiden oppimateriaalilisenssit kyseiseen oppimateriaaliin. Ohjeet tilaamiseen löydät täältä.

3. Tilaa oppilaille tunnukset, jos heillä ei niitä vielä ole.

Jos oppilailla on jo tunnukset, he eivät tarvitse uusia. Oppilaat voidaan liittää samoilla tunnuksilla niin moneen opetusryhmään kuin on tarpeellista.

Tilaa tunnukset oppilaillesi seuraavasti: lataa oppilastunnuslomake ja täytä ja lähetä se osoitteeseen tunnukset@tabletkoulu.fi. Tunnusten luomiseen oppilas ei tarvitse sähköpostiosoitetta. Asiakaspalvelumme lähettää sinulle oppilastunnukset sähköpostiin. Voit sen jälkeen toimittaa käyttäjätunnukset ja salasanat oppilaille.

4. Luo oppimateriaalista opetusryhmä ja liitä oppilaat siihen.

Kun haluat aloittaa varsinaisen opetuksen, luo valmiista oppimateriaalipohjasta opetusryhmä ja liitä oppilaasi siihen. Tämän jälkeen opetus voi alkaa. Voit tutustua opetusryhmän luomiseen alla olevan videon avulla.

Oppimateriaalin käyttö Edustoren ja oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

1. Tilaa oppilaslisenssit haluamiisi oppimateriaaleihin Edustoren kautta.

Edustore on Kuntien Tieran tarjoama sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Ole yhteydessä oppilaitoksenne rehtoriin, jos Edustoren kautta tilaaminen ei ole tuttua. Ohjeita Edustoren käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

2. Lisää linkki oppimateriaaliin jokaiselle opetusryhmällesi oppilaitoksenne oppimisalustalle.

Oppimateriaalilinkin lisääminen tapahtuu jokaisella oppimisalustalla eri tavalla. Ohjeita eri oppimisalustojen käyttöön löytyy Edustoren sivuilta täältä.

3. Opasta oppilaat klikkaamaan oikeaa linkkiä, jolloin he siirtyvät automaattisesti oikeaan opetusryhmään.

Kun käytät Tabletkoulua Edustoren ja oppimisalustan kautta, sinun ei tarvitse luoda opeturyhmää erikseen. Oppilaat tulevat automaattisesti samaan opetusryhmään Tabletkoulussa, jos he klikkaavat samaa oppimateriaalilinkkiä oppilaitoksenne oppimisalustalla.

Huom! Jos sinulla on useampi ryhmä samassa oppiaineessa, sinun kannattaa lisätä oma linkki jokaiselle ryhmälle oppimisaslustallenne. Tällä tavalla saat jaettua oppilaat omiin ryhmiinsä Tabletkoulussa.

Opettaja, näin otat oppimateriaalit käyttöön oppilaidesi kanssa

Mistä löydän lisää tietoa Edustoresta?

Tutustu Edustoreen

Edustore on Kuntien Tieran ylläpitämä sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka. Jos Edustore on käytössä oppilaitoksessanne, tilaa oppilasisenssit Edustoren kautta ja ota oppimateriaali käyttöön suoraan oppilaitoksenne oppimisalustan kautta. Yleisesti käytössä olevia oppimisalustoja ovat mm. Google Classroom, Moodle ja Edison.

Oppimateriaalin käyttö suoraan oman oppilaitoksen oppimisalustan kautta

Joissain kaupungeissa on tehty sopimus, jonka mukaan kaikki Tabletkoulun oppimateriaalit tai jonkin tietyn luokka-asteen oppimateriaalit ovat vapaasti sinulla ja oppilaillasi käytettävissä suoraan oppilaitoksenne oppimisaslustan kautta. Tällöin oppimisalustaltanne tulisi löytyä linkki tai ikoni, jota klikkamalla pääset suoraan sisään Tabletkouluun. Oppimateriaalin käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

1. Klikatkaa itsenne oppimisalustalta Tabletkouluun.

Jos olet kirjautunut opettajan tunnuksilla oppimisalustallenne, siirryt Tabletkouluun opettajana. Oppilaat siirtyvät samasta linkistä oppilaina. Joissain tilainteissa järjestelmä kysyy vielä, oletko siirtymässä käyttämään alakoulun vai yläkoulun oppimateriaaleja, ennen kuin pääsette sisään Tabletkouluun.

2. Luo oppimateriaalista opetusryhmä ja liitä oppilaat siihen.