Haastattelusarjamme Tabletkoulun tiimiläisistä jatkuu, ja tällä kertaa esittelyssä on Aleksi Villberg. Samaan tapaan kuin muut aikaisemmin, myös hän pääsi vastaamaan muutamaan kysymykseen itsestään, omasta taustastaan ja tietenkin työstään.

Aloitetaan taas ensin helpolla kysymyksellä: kuka olet?

  • Olen Aleksi Villberg, 26-vuotias ja toimin Tabletkoululla audiovisuaalisena tuottajana. Taustaltani olen muusikko. Valmistuin vuonna 2016 musiikintuottaja-teknologiksi Metropolian Ammattikorkeakoulusta.

Kerro, mitä harrastat.

  • Puuhailen aktiivisesti musiikin parissa, ja soitan kitaraa parissa bändissä. Silloin kun musiikkitoiminta tuntuu liian ammattimaiselta, yritän myös ottaa haltuun valokuvausta. Tämän lisäksi yritän pitää kehostani huolta kuntoilemalla ja virkistää mieltäni tasaisin väliajoin hyvillä kirjoilla ja elokuvilla.

Miten päädyit Tabletkouluun?

  • Aloitin Tabletkoulussa marraskuussa 2015. Miikka Tabletkoulusta tunsi vastuuopettajani ammattikorkeakoulusta, ja sitä kautta pääsin harjoitteluun. Olin ensin puoli vuotta harjoittelijana, minkä jälkeen siirryin osa-aikaiseksi työntekijäksi. Nykyisellään olen Tabletkoululla ihan päätoimisesti, joten ilmeisesti työpanokseni on kelvannut!

Mitä teet päivittäin Tabletkoulussa?

  • Tuotan, äänitän, kuvaan ja leikkaan audiovisuaalista sisältöä kurssimateriaaleihin. Hoidan myös näihin materiaaleihin liittyvää organisointia. Tarkemmin sanottuna, teen esimerkiksi Tabletkoulun oppikirjoista audioversioita ja tuotan kuuntelutehtävät kielikursseille. Lisäksi toteutan myös erilaisia videohaastatteluita ja muita videoita kurssimateriaaleja varten.

Mikä työssäsi on haastavinta?

  • Välillä audiokirjojen editointisessiot venyy aika pitkiksi ja siinä vaiheessa on pakko lähteä lenkille, että saa paremmin taas keskityttyä. Editointi ei sinänsä ole vaikeaa, mutta vaatii kovaa keskittymistä ja tarkkaa kuuntelua.

Mikä työssäsi on parasta?

  • Aika vaikea valita mitään tiettyä asiaa, mutta Tabletkoulun tiimi on todella hieno. Tykkään myös siitä, että kohtaan työssäni hienoja ihmisiä eri puolilta maailmaa, sillä kielikursseja varten äänitän usein eri kielten natiiveja puhujia. Palkitsevaa on myös onnistumisen tunne, kun jonkin kurssin materiaalit saa pakettiin.

Mikä oli lempiaineesi koulussa ja miksi?

  • Peruskoulussa tykkäsin opiskella kieliä. Opiskelin englantia ja ruotsia ja aloitin ranskankin jo ala-asteella. Musiikkilukiossa lempiaineita oli tietysti kaikki musiikkiin liittyvä. Meillä oli todella paljon erilaisia musiikin kursseja, kuten rock-musiikin kursseja, musiikkihistoriaa ja musikaaliproduktioita.